De kloosterkapel

De Kloosterkapel is het hart van ons klooster. We denken er aan de noden van de mensen, van de kerk en van heel de wereld. We komen er tot inkeer en bezinning. We zingen, bidden en vieren er samen… maar vinden in deze ruimte ook individueel onze rust.

Zusters van Denekamp
Zusters van Denekamp

HET GETIJDENGEBED

We bidden meerdere keren per dag in de Kloosterkapel: ‘s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Het getijdengebed is een van de belangrijkste gebeden over de dag verspreid. Het wordt gebeden door alle religieuzen over de hele wereld.

Vieringen & Diensten

Elke week zijn er verschillende vieringen en gebeden in de Kloosterkapel en in de kapel van Huize St. Jozef. Bij alle vieringen is iedereen van harte welkom.

DAGEN
Middaggebed EUCHARISTIEVIERINGEN
Maandag
13:30u.

Dinsdag
13:30u.

Woensdag
13:30u.

Donderdag
13:30u.

Vrijdag
13:30u.

Zaterdag
13:30u.

Zondag
13:30u.
9:30u.

Zusters van Denekamp

SPECIALE DAGEN

Op bijzondere dagen, zoals met Kerstmis en Pasen, is het in de Kloosterkapel extra druk. Dan zijn er speciale diensten en vieringen. Op de zes zondagen voor Pasen zijn er in de kapel gebedsvieringen met beeldmeditatie. Zo bereiden de zusters zich voor op het feest. Een andere belangrijke tijd is de Adventstijd. Ook op de vier zondagen van Advent zijn er gebedsvieringen met beeldmeditatie. De zusters maken zich dan gereed voor Kerstmis, het geboortefeest van Jezus Christus. Kom eens langs om het zelf mee te maken… of bid met ons mee.