Retraites & activiteiten

Ons klooster is een ontmoetingscentrum van geloof, verdieping, bezinning, beleving en spiritualiteit. Of je nou alleen bent of met een groep… de deur staat altijd voor je open. Zo organiseren we meerdere keren per jaar retraites. Als niet-religieuze ben je ook van harte welkom. Ook met scholen werken we regelmatig samen door studieweken en bezinningsdagen op te zetten. De prijzen voor onze onderwijs arrangementen zijn op aanvraag.

Wil je een retraite bijwonen of ben je benieuwd wat er nog meer op de planning staat?

Zusters van Denekamp

Kies uit onze arrangementen

Met onze verschillende spirituele arrangementen bepaal je zelf hoe lang en hoe uitgebreid je wilt vergaderen. Kies uit de verschillende opties of vertel ons wat je wensen zijn en vraag een offerte op maat aan.

Retraite 'Over de hoop'

07-09-2020 12.30 uur tot 10-09-2020 ± 13.30 uur

Retraiteleider: P. J. Wissink

Zonder hoop dreigen we wanhopig of cynisch te worden. In het boek ‘Niet zonder hoop: Religieuze crisis als kans’ schreef de religieuze Tsjechische priester-theoloog Tomas Halik over de zoektocht naar hoop voor vandaag. Dat inspireerde ons voor deze retraite. Of je het boek van tevoren moet lezen? Dat is niet nodig: het gaat erom onze hoop te voeden.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw (9% btw spijzen en dranken en 21% zaalhuur)

Boek voor € 195,-

Retraite 'Leven in al zijn volheid'

20-09-2020 17.30 uur tot 26-09-2020 ± 13.30 uur

Retraiteleider: P. F. Eppink

Als we peilen naar onze diepste verlangens verwoorden velen dat als ‘geluk’ en ‘gelukkig zijn’. Een leven zonder pijn en verdriet. De vlaamse psychiater Dirk De Wachter beschreef in zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ dat pieken en dalen geen obstakels zijn, maar juist prikkels tot verbinding. In deze retraite gaan we op zoek naar wat het leven in al zijn volheid voor ons kan betekenen. Het gaat om de wisselende rijkdom van ons menselijk leven, Gods relatie aan de horizon en verstilling en stil gebed. In de stilte van de contemplatie wordt ons hart geraakt.


*De genoemde prijzen zijn per persoon en inclusief btw (9% btw spijzen en dranken en 21% zaalhuur)

Boek voor € 365,-

Bijzondere vergaderruimtes

Ons klooster heeft de meest prachtige vergaderzalen. Elke ruimte is anders en heeft een eigen uitzicht op het fraaie, ongerepte en Twentse landschap. Stap uit de hectiek en kom terecht in een oase van rust. Vergaderen bij ons is vergaderen zoals je dat nog niet eerder deed.

Bekijk alle vergaderlocaties

Zusters van Denekamp