De renovatie van ons klooster

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontwikkelaar Roelofs & Haase met man en macht aan de grootschalige renovatie. En het schiet al mooi op! Op 28 maart is iedereen van harte welkom bij het open huis.


UPDATE: 17 maart

Door het coronavirus moeten ook wij de nodige maatregelen treffen. We ontkomen er niet aan om de open dag op 28 maart uit te stellen. Wanneer de open dag wél plaatsvindt hangt af van de verdere ontwikkelingen. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte!
In de tussentijd zitten we niet stil. De Indonesische zusters zijn begonnen met de verhuizing naar het Gravenhuis. Sterker nog: het zestal slaapt sinds 10 maart in het compleet gerenoveerde pand. Het Franciscushuis dient na de opening als ontmoetingscentrum. Verhuisbedrijf Smilda werkt hard aan de verhuizing van Huize Elizabeth naar dit nieuwe ontmoetingscentrum. En ook de tuin wordt niet vergeten. De tuinmannen zorgen ervoor dat ook buiten er alles tiptop uitziet!

UPDATE: 29 februari

De oplevering zit erop! Samen met de architect en de aannemer maakten we gisteren een rondje door het vernieuwde klooster om te kijken of alles naar wens is. Er moeten nog een paar kleine dingen gebeuren, maar het ziet er al goed uit. Er is veel werk verricht! Als bedankje nodigden we alle betrokken partijen van die ochtend uit voor een etentje. En nu? Nu zijn we druk met schoonmaken. Hopelijk kunnen we vanaf 16 maart beginnen met verhuizen. Wij kunnen niet wachten!

UPDATE: 19 FEBRUARI

Een paar weken na de open dag is alweer veel veranderd. Veel verschillende firma’s zijn hard aan het werk. Schoonmaken, schilderen, kitten, lampen ophangen… iedereen zet de laatste puntjes op de i om de dag van de oplevering - 28 februari - helemaal klaar te zijn.

UPDATE: 1 FEBRUARI

Op 1 februari namen wij - de zusters en het personeel - alvast een kijkje in het klooster. Het was nog niet klaar, maar we konden de mooie grote zalen met alle benodigde technieken al bewonderen. Ook de kamers zijn van alle gemakken voorzien. De ruimte en het mooie uitzicht geeft een welkom en harmonieus gevoel. “Na de renovatie worden alle kamers benut. Er is geen ruimte meer die overbodig is of geen functie heeft.”, zei een van de zusters.

De renovatie van ons klooster

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontwikkelaar Roelofs & Haase met man en macht aan de grootschalige renovatie.  


Even terug in de tijd: in 1875 begint het klooster eenvoudig. Met de jaren groeien we uit tot een groot werk ten dienste van de kerk, zieken en bejaarden, kinderen in internaten en scholen en verschillende parochies. Helaas daalt het aantal Nederlandse zusters de afgelopen decennia. Er wordt zelfs gedacht het einde van onze aanwezigheid in Denekamp! Gelukkig komt het niet zo ver. Samen met de zes Indonesische zusters zetten we het klooster door.

Met onze verbouwing maken we een nieuw begin… maar wel met de vertrouwde traditie van het klooster. Het nieuwe ontmoetingscentrum wordt een plek om elkaar te ontmoeten, te inspireren en ons samen te bezinnen. Het centrum ligt in het fraaie en ongerepte Twentse landschap, heeft prachtige en volledig ingerichte vergaderzalen en ruim 30 gastenkamers die van alle gemakken zijn voorzien. Een oase van rust in een drukke wereld.Lees verder...

De renovatie van ons klooster

26-02-2020

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontw

Lees meer
De renovatie van ons klooster

De renovatie van ons klooster

26-02-2020 Lees meer

ONS DNA

28-01-2020

Deze 6 Indonesische zusters voelen zich thuis in Denekamps klooster.

Lees meer
ONS DNA

ONS DNA

28-01-2020 Lees meer

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019

Op 22 november herdachten wij in Denekamp het 150 jarig bestaan van onze congregatie, de congregatie van der zusters Fra...

Lees meer
Geschiedenis schrijf je samen

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019 Lees meer