Inspiratiedag | met jongeren naar een klooster | 1 april 2022

Zou je wel eens écht contact willen maken met de jongeren waarmee je werkt? Geen afleiding van roosters, telefoons of moeten presteren? Maar gewoon even zijn, op adem komen en misschien wel jezelf tegenkomen? Een klooster bezoeken met jongeren kan daar een uitgelezen kans voor zijn.

Inspiratiedag | met jongeren naar een klooster | 1 april 2022

De fysieke ruimte van een klooster opent jongeren tot andere gesprekken. De toewijding van kloosterlingen aan iets wat voor jongeren vaak abstract en ver wegblijft, maakt dat ze vragen aan zichzelf zullen stellen. Wie ben ik, wat betekenen anderen voor mij en wat wil ik voor de wereld betekenen? Vragen die in de waan van de dag vaak lastig op tafel komen.

Nederland kent verschillende kloosters die graag groepen jongeren ontvangen. Ook in jouw regio. Op 1 april kan je met een aantal kloosters kennis maken en zelf proeven aan wat een kloosterbezoek kan zijn. Een dag vol inspiratie, ontmoeting en opladen! Deze dag zal plaatsvinden in het klooster van de zusters Franciscanessen in Denekamp. Ook van het Dominicanenklooster in Zwolle, Huissen, Klooster Nieuw Sion in Diepenveen en Don Bosco Assel zullen mensen aanwezig zijn. Een dag voor professionals en docenten die met jongeren werken in het voortgezet onderwijs, mbo’s en kerkelijk jeugdwerk.
Voor meer informatie: Inspiratiedag | met jongeren naar een klooster | 1 april 2022 - Leonardus Stichting

zie ook naar: Inspiratiedag | met jongeren naar een klooster | 1 april 2022 | Leonardusstichting - YouTube

Lees verder...

De renovatie van ons klooster

26-02-2020

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontw

Lees meer
De renovatie van ons klooster

De renovatie van ons klooster

26-02-2020 Lees meer

ONS DNA

28-01-2020

Deze 6 Indonesische zusters voelen zich thuis in Denekamps klooster.

Lees meer
ONS DNA

ONS DNA

28-01-2020 Lees meer

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019

Op 22 november herdachten wij in Denekamp het 150 jarig bestaan van onze congregatie, de congregatie van der zusters Fra...

Lees meer
Geschiedenis schrijf je samen

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019 Lees meer