Reis naar binnen

Een inspirerende ontmoeting met studenten

“Reis naar binnen”

In het weekend van 10 t/m 11 februari j.l. mochten wij 8 studenten van de Christelijke Studentenvereniging Alpha uit Enschede verwelkomen. Voor deze studenten is niet alleen studeren belangrijk, maar ook het geloofsleven.Dat was de reden waarom ze 24 uur naar het klooster gingen en samen met de zusters een bezinningsweekend hielden. Na een kort welkomstwoord van Zr. Christella, maakten we op een ludieke manier kennis met elkaar door middel van een soort spel: dobbelsteen gooien en daarna een woord of afbeeldingen kiezen. Iedereen was uitgenodigd om zichzelf voor te stellen en daarbij iets te vertellen over welke gedachten in hen opkwamen toen ze dat woord of die afbeelding zagen.

De maaltijden waren mooie momenten om elkaar verder om dieper te leren kennen, maar vooral om elkaars ervaringen uit te wisselen. Na de maaltijd was er gelegenheid om van de zusters iets over de zusters en hun geschiedenis te horen en het klooster te bezichtigen. Daarna verdiepten wij het thema: ‘Reis naar binnen” met behulp van een PowerPoint presentatie met 7 thema’s: “Waar ben jij? Geschenk. Leven gunnen. Jij bent uniek. Onze wereld van vandaag. Opstanding. Vandaag.” Tussen de meditatie van deze thema’s door werd iedereen uitgenodigd om in stilte een woord te kiezen. Vervolgens was er gelegenheid om iets te vertellen over de 7 gekozen woorden. Het was indrukwekkend om te luisteren naar ieders verhaal en om te ervaren dat iedereen openhartig en ontspannen was. Na het gesprek kozen we uit deze 7 verschillende woorden één woord en daarna maakten wij een tekening ervan. We beëindigden deze mooie avond met een spelletje en een verfrissing.

De volgende ochtend begonnen we de dag met een morgengebed, en daarna aansluitend het ontbijt en de Eucharistieviering. Er was ook ruimte om te wandelen, te fietsen en te praten.

Een van de studenten, Amber Plakke, schreef: “Met een kring van acht studenten mochten we 24 uur doorbrengen bij de zusters. In die 24 uur zijn we in het warme bad van het klooster gevallen! Naast alle uitstekende faciliteiten, waren alle zusters enorm hartelijk en betrokken. Samen mochten we nadenken en tot rust komen. In 24 uur maakten we via woord-assosiatie tot en met een stilte wandeling, veel mee en had iedereen ook wel even tijd nodig om het weer te laten bezinken. Het hoogtepunt was voor ons uiteraard om tijdens de Eucharistieviering deel uit te mogen maken van het koor van de zusters. Wij zongen o.a Dona nobis Pacem dat betekent: Geef ons vrede. Wij komen graag nog eens terug.”


Lees verder...

De renovatie van ons klooster

26-02-2020

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontw

Lees meer
De renovatie van ons klooster

De renovatie van ons klooster

26-02-2020 Lees meer

ONS DNA

28-01-2020

Deze 6 Indonesische zusters voelen zich thuis in Denekamps klooster.

Lees meer
ONS DNA

ONS DNA

28-01-2020 Lees meer

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019

Op 22 november herdachten wij in Denekamp het 150 jarig bestaan van onze congregatie, de congregatie van der zusters Fra...

Lees meer
Geschiedenis schrijf je samen

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019 Lees meer