Zangdag voor jongeren, tieners en kinderen

In het Franciscushuis organiseerde de Kerkelijke Instelling Sint Caecilia van het Aartsbisdom Utrecht op 28 januari een zangdag voor jongeren, tieners en kinderen. Met vier koren en overige belangstellenden waren ruim 60 deelnemers aanwezig.

Dirigent Karel Tijhuis: “Deze zangdag werd een groot succes, een hoofddoel van de dag was vooral samen zingen, samen oefenen en veel gezelligheid.” Kinderen, jongeren en ouders waren uit het hele aartsbisdom naar Denekamp afgereisd: uit Ede (jongerenkoor JKA en kinderkoor), uit Enschede (kinderkoor Jacobus de Meerdere) en uit Ootmarsum (kinder- en tienerkoor Ootmarsum) hadden zich enthousiaste jonge stemmen verenigd. De zusters maakten er in samenwerking met de dirigenten Simon de Jong, Karel Tijhuis en Juliëtte Stefanie de Jong een zeer gevarieerde dag van. Tijhuis: “Deze begon met het aanstekelijke Kili-Kili; een soort warming up met dans en zang uit Indonesië, uiteraard ingestudeerd door de zusters. Daarna was er tijd voor een nadere kennismaking met het klooster en de zusters: zij vertelden over de prachtige locatie, vertelden over wat zij doen, waar ze vandaan komen en wie zij willen zijn voor de gemeenschap.”

Vervolgens waren er twee sessies van drie kwartier om te oefenen. De tieners en jongeren hadden hun eigen repertoire. Veel variatie, een hoog tempo en veel nieuwe liederen vatten dit deel van dag samen, aldus Tijhuis: “De afsluitende gebedsviering, waarbij ook andere zusters, gasten en familie aanwezig waren, was het absolute hoogtepunt van deze dag. De zes Indonesische zusters zongen gezamenlijk het Onze Vader in het Indonesisch (Bapa Kami). Dat was ontroerend prachtig. En natuurlijk zongen de jongeren, de tieners en de kinderen uit volle borst, met hart en ziel. De deelnemers kregen als herinnering allemaal het liederenbundeltje waarin alle geoefende liederen van de dag stonden.” (Bron: www.aartsbisdom.nl/denekamp-zangdag-voor-jongeren-tieners-en-kinderen/)

Lees verder...

De renovatie van ons klooster

26-02-2020

Waarschijnlijk heb je het al gezien: ons klooster staat in de steigers! De laatste maanden werkt Aannemer en Projectontw

Lees meer
De renovatie van ons klooster

De renovatie van ons klooster

26-02-2020 Lees meer

ONS DNA

28-01-2020

Deze 6 Indonesische zusters voelen zich thuis in Denekamps klooster.

Lees meer
ONS DNA

ONS DNA

28-01-2020 Lees meer

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019

Op 22 november herdachten wij in Denekamp het 150 jarig bestaan van onze congregatie, de congregatie van der zusters Fra...

Lees meer
Geschiedenis schrijf je samen

Geschiedenis schrijf je samen

03-12-2019 Lees meer